Adopterte venninner – nei takk!

I dag har jeg truffet en venninne som jeg ble kjent med via en Facebookgruppe for dem EDS. Tilfeldigvis er hun også adoptert fra Korea. Da hun fortalte at hun skulle til Bergen og spurte om vi kunne treffes ble jeg kjempeglad. Ikke fordi vi begge kom med storken eller fordi vi er sjuklinger, men fordi vi har et felles verdisyn og interesser. Dette skjønte vi også da vi traff hverandre, det “klikket” og det føltes som om vi hadde kjent hverandre i en evighet! Det var utrolig koselig! Selvfølgelig snakket vi litt om både adopsjon og sjuklingsstatusen vår, men det er helt klart at et felles verdisyn og en felles forståelse hele tiden lå under. Jeg tviler på at noe annet kunne vært grunnlag for et vennskap.

Dette er også mye av grunnen til at jeg aldri har vært interessert i å treffe andre adopterte (eller dem med allergi, for den saks skyld). For meg ville det blitt veldig kunstig og rart, som om alle dem med briller, rødt hår og fregner eller venstrehendte skulle samles og bli venner fordi de delte noen få, felles kjennetegn. Kanskje jeg ville funnet noen med felles verdisyn og interesser som meg, men jeg ser ingen grunn til at jeg skulle funnet de lettere sammen med andre adopterte enn andre steder.

Forstå meg rett. Jeg har ikke noe i mot å ha adopterte venninner, men jeg er veldig mot å oppsøke andre adopterte i den tro at vi skal bli venninner fordi vi er adopterte!


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://tilbakeblogg.no/adopterte-venninner-nei-takk/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/customer/www/tilbakeblogg.no/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/tilbakeblogg.no/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19