Begynnelsen

I mars 1974 kom en liten bylt med metallstorken til Norge. Den lille bylten var meg og jeg var 9 måneder gammel.

 

Jeg vil tro jeg levde som andre barn med mine foreldre og mine to storebrødre, som er mine foreldres biologiske barn. I vår familie har vi egentlig aldri snakket om at jeg er adoptert og de to andre er biologiske, hos oss har det, ihvertfall så lenge jeg kan huske, alltid vært snakk om “barna”. Dvs. min mellomste bror og meg. Den eldste broren, som er 10 år eldre enn meg, gikk neppe lenge under tittelen “barna” vil jeg tro. 🙂

Vi snakket ofte om Korea da jeg var liten og jeg husker vi hadde det koreanske flagget på oppslagstavlen på kjøkkenet. Albumet med bilder av flyet jeg kom med samt alle besøkene, dåp og første gebursdag ble flittig beskuet. Som den lille nysgjerrigperen jeg var/er (iflg. min mann er jeg Nord-Europas mest nysgjerrige) spurte og grov jeg om alt mulig og mine foreldrere svarte. Ingenting ble holdt skjult og etterhvert dabbet nok nysgjerrigheten av.

Da jeg var liten, antageligvis under den mest nysgjerrige perioden, avtalte jeg med pappa at vi skulle reise til Korea når jeg ble stor.

Nå er jeg blitt stor, flybillettene er bestilt og i september/oktober reiser jeg til Seoul med mannen min. Jeg var i Seoul for 1 år siden, men da kun i jobbsammenheng. Denne turen blir mer en “adopsjonstur” selv om jeg skal jobbe litt innimellom også.

I bloggen vil jeg ikke bare skrive om turen, men jeg vil også dele mine tanker omkring adopsjon. Fordi dette er MINE tanker er det mulig jeg vil støte noen. Dette beklager jeg, men for meg er det viktig å få frem mitt syn og kanskje skape et litt mer nyansert bilde av (utenlands)adopsjon enn det vi ser i media. Dvs. dette blir ingen tåredryppende blogg om savn og dype depresjoner, tror jeg. 🙂