Himmelens sluser åpnet seg i dag!

Da jeg kom ut av undergrunnen regnet det litt… Siden jeg er fra Bergen tenkte jeg at det sikkert snart ville gi seg, for det er jo slik det er alle andre steder enn i Bergen! Jeg tok feil… Det begynte bare å regne mer og mer og til slutt måtte jeg krype til korset og se meg om etter en paraply. Det var ikke så vanskelig, bare å gå til den boden der det stod mest folk rundt! Paraplyselgerne må ha gjort det bra i dag gitt!

Jeg kjøpte meg en veldig fin paraply. Jeg tror egentlig at det er en solparaply, men den funket fint i regnet også.

 


Det er ikke så lett å se på bildet, men det hvite er ikke trykket på, det er sydd på!

Siden det bare fortsatte å regne bestemte jeg meg for å gå inn i en av bygningene der jeg likevel skulle handle litt. Dessverre var en av leverandørene mine, som jeg brukte i fjor, borte, i tillegg til mange andre. Jeg fant heldigvis en annen og endte opp med å bruke litt penger. Det er forresten litt av en forestilling når jeg skal handle her borte. Nesten ingen snakker Engelsk, ikke en gang enkle ord. Forrige gang hadde jeg med meg en app (til iPhonen) som oversatte i tillegg til noen lapper jeg hadde fått de på hotellet til å skrive. Det tok litt tid, men det gikk bra til slutt! I dag hadde jeg hverken app eller lapp fra hotellet så det ble en del plunder og frem og tilbake før jeg endelig fikk betalt varene og kvittering med rett sum. Nå skal ikke jeg påberope meg å være den mest tålmodige og da holder det med en slik seanse for dagen!

Boldsukkeret begynte også å bli lavt og da var det bare å løpe til nærmeste “matbod”. Jeg har drømt om “hottoek” (husker ikke helt hvordan det skrives…) helt siden forrige gang jeg var her så i dag ble det dagens lunch.

Man får disse med nudler eller med masse kanel og sukker inni. Smaken kan ikke beskrives, men det er UTROLIG godt. Dessverre har jeg en aldri så liten anelse om at dette ikke akkurat er Grete Roede kosthold… men søren heller… det er ikke hver dag jeg er i Korea! Slankekuren er satt på vent!  (Jeg kan nesten kjenne at jeg har fått en Hottoek på hver side…)

I kveld skal jeg på nettverksmøte med en gjeng fra Linked Seoul. Jeg er litt usikker på hva og hvordan gruppen oppstod, men jeg tror det var noe som sprang ut fra en LinkedIn-gruppe. Det virker ihvertfall som om det er en gjeng med forretningsfolk/studenter/universitetsansatte som møtes hver måned for å spise og mingle litt. Jeg har fulgt med gruppen en stund og ble derfor veldig glad da jeg så at de skulle ha møte i dag. Jeg innrømmer at det er litt skummelt å gå helt alene, uten at jeg kjenner noen, ikke en gang fra nettet, men jeg hopper i det. Blir det for skummelt trenger jeg ikke å være så lenge og blir det vellykket er det ingenting som er bedre enn det!

I mogen kommer forresten han jeg er gift med. DET gleder jeg meg til!