Holt Children Service

er byrået som administrerte min adopsjon for nesten 40 år siden. De er i aller høyeste grad operative i dag også og for noen uker siden kontaktet jeg dem for å avtale et besøk. I hovedsak ville jeg besøke Holt for å se stedet jeg kom fra, se mappen min, men også for å besøke hjemmet som Holt driver for enslige mødre. Den største årsaken til at mødrene adopterer vekk barna sine i dag er ikke fattigdom, men det sosiale stigmaet som følger dem ved å ha et barn utenfor ekteskap. Dette er så sterkt at mødrene mister kontakten med familie og venner og de mister til og med jobbene sine. De blir rett og slett drevet rett ut i fattigdom uten nettverk. Holt driver et senter for disse mødrene og barna i tillegg til at de driver et hjem for handikappede barn. Jeg ville gjerne besøke begge sentrene, men fordi alenemødrene helst vil være anonym er det ikke mulig å få besøke det senteret. Jeg er i dialog om å få komme på besøk til senteter for handikappede barn.

Fordi det berører meg dypt inn i hjerteroten at mødre må adoptere vekk barna sine ev. gjemme seg vekk på et hjem pga. sosiale stigma ønsker jeg virkelig å gjøre noe for å bedre deres hverdag. Jeg har derfor spurt Holt hva de trenger på senteret. Det de trenger aller mest er bryst/melkepumper og bleier! Jeg skal få penger av mamma og pappa til å kjøpe inn noe, men hadde blitt utrolig glad om det er noen der ute som kan donere pent brukte brystpumper ev. bleier som barna har vokst fra.. (Ev. om noen vil kjøpe brystpumpe og donere, er det også lov! :-))

I tillegg skal jeg ta med meg litt klær. Da mest for barn 0-1 år. Siden det er begrenset hva jeg kan ta med meg i koffertene mine tenker jeg at jeg vil fylle opp med det de trenger mest, nemlig pumper og bleier og så litt klær om jeg får plass. Siden min “lille” gutt allerede er blitt 17,5 år har ikke jeg så mye barneklær, så om noen har pent brukte klær, ta kontakt!

Del også gjerne dette innlegget på Facebook!