Hva er naturlig?

I ett av mine tidligere innlegg skrev jeg så vidt om dette savnet som mange mener jeg skal føle og jeg sa jeg ville utdype det mer i et annet inlegg, her kommer det!

Det er ikke sjeldent folk spør meg om jeg ikke har tenkt å reise tilbake til Korea for å finne foreldrene mine. Ja, akkurat det er det de spør om, “foreldrene mine”. Da må jeg svare som sant er: “Jeg vet hvor foreldrene mine er og jeg kjenner dem til og med!” Jeg skjønner selvfølgelig hva de mener og jeg vet at det er et naturlig spørsmål så jeg føler meg på ingen måte beklemt eller ukomfortabel. Kanskje mer provosert og irritert fordi de tar det for gitt at jeg skal føle meg rotløs og ha et savn? Mange sier rett ut at jeg før eller siden kommer til å føle savn og noen er så frekke at de til og med sier at jeg kommer til å få store problemer siden jeg IKKE føler hverken savn eller at jeg er rotløs.

Senest i dag var det en annen adoptert som mente jeg ville forstå bedre den dagen jeg selv fant min egen familie (dette var en diskusjon om hvorvidt man synes adopsjon er bra eller ikke, min generelle mening er at adopsjon er bra). Dette utsagnet gjorde meg sint, veldig sint, og det ble ikke bedre av at jeg leste det om morgenen, morgengretten som jeg er. Jeg synes det er utrolig frekt at andre tar det for gitt at jeg SKAL finne mine biologiske aner og jeg synes det er respektløst overfor meg og min familie at de ikke anerkjenner dem som min eneste familie. Jeg har full respekt for dem som ønsker å finne sine bilogiske røtter, selv om jeg ikke forstår hvorfor det er så viktig for dem, men jeg har ingen, aboslutt ingen, respekt for dem som mener at dette er det eneste naturlige.

Det er da jeg lurer på hva disse programmene a’la “Tore på sporet” har ført til. Jeg må innrømme at jeg er den første til å stortute når jeg ser programmer om adopterte som finner sine bio-familier, men det er der og da med alt dramaet og romantikken rundt det hele. Min virkelighet er en helt annen, Jeg har aldri hatt dette savnet som mange snakker om, ei heller etter Seoul-turen og møtet på Holt. Det er klart at noen føler dette helt genuint, og det skal man hverken kimse av eller bortforklare, men jeg er redd for at en del av dette savnet som mange føler, er noe som er skapt av andre, spesielt media.

Media “tuter ørene våre fulle” med tåredryppende historier og man får et inntrykk av at dette er det eneste naturlige, både for den adopterte selv og for bio-familien (dette med bio-familien vil jeg komme tilbake til i et annet innlegg). Jeg vet ikke fakta her og jeg har ikke noe tallmateriell, men jeg nekter å tro at det bare er jeg som føler meg som en relativt normal, hel, harmonisk  og lykkelig person, på tross av at jeg er adoptert. For *meg* er selve adopsjonen bare en måte jeg kom til familien min på, på samme måte som at noen barn blir født med hodet eller rumpa først, noen blir tatt med tang, andre med keisersnitt, jeg kom med storken! Dette er jeg hverken sint eller bitter for og spesielt etter å ha vært i Seoul er jeg sjeleglad for at jeg ble levert inn for adopsjon og ikke måtte leve et liv i skam.

For *meg* ville det vært unaturlig å plutselig skulle kalle bio-familien for familien min. For *meg* ville dette vært villt fremmede mennesker og jeg tør påstå at de kunne satt en hvilken som helst koreansk familie foran meg, presentert den som familien min og jeg ville neppe merket det om det ikke var sant. *Jeg* tror ikke at man kan føle blodsbånd. Om andre adopterte har et annet syn har jeg respekt for dette, men jeg tror neppe virekligheten er så ensidig som media fremstiller det.

*Jeg* har kun en familie og det er jeg glad for!


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=http://tilbakeblogg.no/hva-er-naturlig/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/customer/www/tilbakeblogg.no/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/customer/www/tilbakeblogg.no/public_html/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19