Kan man søke NAV om ferie fra egen kropp mon tro?

NAV bilde til blogg

Jeg lover, dette blir første og siste klageinnlegg fra meg denne høsten, tror jeg… Normalt sett liker jeg hverken å klage eller å snakke om sykdommen min, men akkurat i dag bobler det litt over inni meg og jeg trenger både omtanke, trøst og litt empati. Er det lov å si forresten? Litt sånn: Gi meg litt oppmerksomhet fordi jeg er så sutrete og grinete og verden føles fryktelig urettferdig? Jeg tror ikke det… men… jeg bryr meg ikke….

Høsten kommer hvert år og hver høst får jeg det samme sjokket (ihvertfall hver høst etter at jeg fikk diagnosen EDS og ble skikkelig syk). Etter en sommer med mindre smerter, og den gleden, motet, og positiviteten dette medfører, kommer høsten i kroppen min ofte i løpet av bare noen dager og det kan virke som om både kroppen og psyken går i sjokk. Man skulle tro at man lærte, iom. at dette skjer hver høst, men jeg klarer ikke å bli vant til å miste kontrollen uten å kunne gjøre noe som “mottrekk”. Joda, klart jeg kan tenke positivt, men det er lettere sagt enn gjort når smertene tar overhånd og underskuddet på søvn bare blir større og større. Fremtiden føles ikke så veldig rosenrød akkurat da nei!

Innimellom føler jeg meg maktesløs og har egentlig mest lyst til å legge meg ned på bakken og skrike, sparke og slå, som en 3-åring i verste trassalder. Siden jeg vet at dette overhodet ikke vil hjelpe, og dessuten ville det sett rimelig dumt ut for en som egentlig er ganske forfengelig, blir det med tanken, heldigvis….

Om jeg er bitter? Ja, av og til blir jeg det… Lurer på hvorfor jeg var en av de “heldige” som fikk utdelt tidenes dustekropp med nye diagnoser som perler på en snor. Kanskje jeg er litt dum, stikker hodet i sanden og tror at hvis jeg nekter legen å sette diagnosen, så vil den bare forsvinne…  Det hadde jo vært fint om det var slik det fungerte, ikke sant?

Å være positiv ja… det hjelper, jeg vet det. Stort sett er jeg positiv og bobler over av mer eller mindre rare ideer, men noen ganger er det godt å “ta seg en bolle” og bare synes fryktelig synd på seg selv. Det gjør jeg i dag… og kanskje i morgen… og kanskje resten av uken…

Ha en fin uke dere!

Video om Ehlers-Danlos Syndrom (EDS)

PS. Hadde det ikke vært morsomt om alle med kroniske sykdommer/smerter sendte NAV en søknad om ferie fra egen kropp?