Vakumpakkemaskin FuturaVac

Første utfordingen min var å mestre vakumpakkingen.IMG_4792

Man kan bruke ferdigkuttede poser, eller man kan kjøpe en rull med plast og forsegle og klippe posene opp etter eget ønske. Jeg valgte sistnevnte, men fikk med noen gratis poser da jeg kjøpte maskinen

 

 

 

Jeg trodde å vakumpakke skulle være det letteste, men der tok jeg skammelig feil! For det første hadde jeg problemer med å skjønne hvordan jeg skulle få maskinen i gang. Det viste seg at det var enkelt, bare å trykke lokket ned. Problemet mitt var at jeg ikke trykket hardt nok.

Det neste problemet var at maskinen ikke forseglet “bunnen” skikkelig. Løsningen der var å la posene ligge i maskinen en stund etter at den var ferdig forseglet.

IMG_4793

Så var det selve vakumeringen… Også der knotet jeg litt, sikkert fordi jeg ikke hadde lest bruksanvisningen skikkelig… Av en eller annen grunn dyttet jeg enden på posen over “luftkammeret” (ingen aning hva det heter…. 🙂 ). Det ble det jo ikke skikkelig vakum av! Posene skal altså ligge med kanten ned i “luftkammeret, som vist på bildet (og som vist på tegningen inne i maskin… pinlig… ).

IMG_4795Siste problemet oppstod, og oppstår fortsatt, ved den siste forseglingen. Om man ikke har tørket det man skal vakumere godt nok, vil væsken bli sugd ut med luften og dette gjør forseglingen vanskelig. Også her merket jeg at det ble lettere om jeg lot posene ligge i maskinen en stund etter at prosessen var ferdig, men ofte hjelper ikke det heller. Da har jeg funnet ut at jeg enten kan prøve å forsegle oppå samme kant en gang til, eller tørke godt av i kanten og lage en ny forsegling. Om nødvendig kan man forsegle enda en gang…